• Levering uit voorraad
 • Kennis van wet- en regelgeving
 • Specialist in brandveiligheid

Vrijloopdeurdranger met rookmelder

De verplichting in appartementencomplexen om een vrijloopdranger met rookmelder te plaatsen komt voort uit de veranderde manier waarop we denken over brandveiligheid in woon- en bedrijfsgebouwen. Bij Quality Creations B.V. uit Pijnacker begrijpen we de noodzaak en het belang van innovatieve oplossingen om de vrijloopdranger slim te koppelen met een rookmelder en daarmee  de veiligheid van uw gebouw te waarborgen.

Het belang van een vrijloopdeurdranger met rookmelder

Wij zorgen ervoor dat uw vrijloopdeurdranger wordt gekoppeld aan een rookmelder. Het belang van een vrijloopdeurdranger aangestuurd door een rookmelder is duidelijk. Uit diverse onderzoeken van het Instituut Fysieke Veiligheid blijkt dat de verspreiding van rook naar ruimtes buiten het vertrek waar een brand is ontstaan, catastrofale gevolgen kan hebben. De cruciale factor hierin? Deuren die na ontvluchting open blijven staan, wat een snellere rookverspreiding door het complex bevordert. Deze versnelling leidt vaak tot gevaarlijke situaties en, in sommige gevallen, tot dodelijke uitkomsten. De urgentie van dit probleem wordt benadrukt door de aanpassing in het Bouwbesluit, betreffende de zelfsluitendheid van entreedeuren van appartementencomplexen. Hierbij speelt de vrijloopdeurdranger, die aangestuurd wordt met een rookmelder, een cruciale rol. Als specialist in brandveiligheid benadrukken we het belang van het aansturen van een vrijloopdeurdranger met een rookmelder om de veiligheid in dergelijke situaties te optimaliseren. Het aansturen van een vrijloopdranger met een rookmelder is dus noodzakelijk maar in de praktijk wel vaak erg lastig Onze innovatieve oplossingen voor het aansturen van een vrijloopdeurdrangers met een rookmelder zorgt ervoor dat u met de laagst mogelijke kosten voldoet aan de regelgeving. We hebben speciaal voor deze koppeling producten ontwikkeld die uniek zijn op de Nederlandse markt. Voor renovatieprojecten de Quick Connect Box en waar NEN2555 melders geëist zijn de Intelligente meldervoeten voor de FireAngel SW10, de Firex KF20 en de Ei146e rookmelders.

Plattegrond-met-Quick-Connect-Box-vrijloopdeurdranger

Plattegrond met Quick Connect Box vrijloopdeurdranger

Neem direct contact op voor meer informatie en advies over de vrijloopdeurdranger

Rookmelder aan vrijloopdeurdranger koppelen voor optimale brandveiligheid

Volgens artikel 6.26 lid 5 van het Bouwbesluit moet het zelfsluitende mechanisme van een vrijloopdeurdranger worden aangestuurd in geval van brand. Dit gebeurt typisch door een rookmelder aan de vrijloopdeurdranger te koppelen. Hoewel het Bouwbesluit niet specificeert hoeveel rookmelders er precies nodig zijn om een vrijloopdeurdranger aan te sturen, benadrukken wij het belang van het koppelen van de rookmelder aan de vrijloopdeurdranger voor optimale veiligheid. In de ideale situatie koppelen we bestaande rookmelders aan de vrijloopdeurdranger, wat een geïntegreerde aanpak garandeert voor de brandveiligheid. Moet u een vrijloopdeurdranger aansturen met een rookmelder? Zowel voor de vrijloopdranger als de rookmelder én de apparatuur om beiden te koppelen zit u bij ons goed. Wij zorgen ervoor dat ons aanbod op elkaar aansluit en u met onze heldere instructies alleen de spullen nog hoeft te (laten) plaatsen. Daarbij kijken we graag samen met u welke oplossing het beste bij uw situatie past. Dit kan verschillen afhankelijk of u nieuw bouwt, transformeert of renoveert. Verschillende oplossingen dus die bijvoorbeeld afhankelijk zijn of de NEN2555 al dan niet geldend is voor uw project.

Schema-met-Quick-Connect-Box-vrijloopdeurdranger

Schema met Quick Connect Box vrijloopdeurdranger

Vrijloopdeurdranger aansturen met een rookmelder

Het koppelen van een rookmelder aan een vrijloopdeurdranger is door de aangepaste regelgeving de norm in de wereld van brandveiligheid. Door te kiezen voor onze slimme oplossingen zoals de Quick Connect Box of de Intelligente Meldervoeten kunt u met minimale montagekosten uw rookmelder aan de vrijloopdeurdranger te koppelen. Uw keuze om een rookmelder aan een vrijloopdeurdranger te koppelen is een keuze voor de toekomst van brandveiligheid. Kies daarom voor een deurdranger met vrijloopfunctie. Wij zorgen ervoor dat uw vrijloopdeurdranger wordt gekoppeld aan een rookmelder

De evolutie van brandveiligheid: Vrijloopdeurdranger gekoppeld aan een rookmelder

Brandveiligheid is een dynamisch veld dat voortdurend evolueert met nieuwe technologieën, regelgeving en oplossingen. Een van de eisen in het bouwbesluit artikel 6.26 is de vrijloopdeurdranger gekoppeld aan een rookmelder. Deze combinatie verhoogt de algehele veiligheid van uw appartementen complex. De aansturing van de vrijloopdeurdranger door een rookmelder is verder enorm eenvoudig met de introductie van onze Quick Connect Box. Met deze tool zorgen we ervoor dat de rookmelder een draadloze koppeling heeft, en de vrijloopdeurdranger met minimale montagewerkzaamheden aangestuurd wordt

Neem direct contact op voor meer informatie en advies over de vrijloopdeurdranger

Maximaliseer uw veiligheid: Vraag uw offerte nu aan!

Dient u in het kader van nieuwbouw of renovatie uw VvE of appartementencomplex vrijloopdeurdrangers te plaatsen?  Aarzel dan niet om een offerte aan te vragen voor onze oplossingen om een vrijloopdranger aan te sturen met een rookmelder. Wij staan klaar om samen met u te kijken welke oplossingen past bij de eisen die in uw situatie van toepassing zijn. Laat geen enkel detail aan het toeval over en kies voor de beste oplossing in brandveiligheid. Wij leveren aan verschillende soorten klantengroepen. Wilt u uw vrijloopdeurdranger aansturen met een rookmelder? Neem dan nu contact met ons op via info@qualitycreations.nl. Dan zorgen wij voor een de meest montagevriendelijke oplossing om uw vrijloopdranger met een rookmelder aan te sturen. Wij zorgen ervoor dat uw vrijloopdeurdranger wordt gekoppeld aan een rookmelder.

×

  Offerte aanvragen

  Naam

  E-mailadres

  Telefoonnummer

  Product

  Eventuele opmerkingen of vragen

  ×

   Vul uw naam en e-mailadres in om direct de datasheet per e-mail te ontvangen

   ×

    Offerte aanvragen

    Naam

    E-mailadres

    Telefoonnummer

    Product Category

    Eventuele opmerkingen of vragen

    ×