• Levering uit voorraad
 • Kennis van wet- en regelgeving
 • Specialist in brandveiligheid

Vrijloopdranger met rookmelder: Bouwbesluit

In het Bouwbesluit is een rookmelder die verbonden is met een vrijloopdranger een verplicht onderdeel voor de brandveiligheid van woningen en moet deze voldoen aan de NEN255. Bij Quality Creations International (QCI) in Pijnacker helpen we u graag de juiste en betrouwbare oplossingen te vinden die voldoen aan de eisen van het Bouwbesluit. Naast de eis voor het plaatsen van rookmelders conform bouwbesluit zijn er eisen om woningentreedeuren zelfsluitend te maken bij brand. Een vrijloopdranger die gekoppeld is met een rookmelder zorgt ervoor dat deuren zonder weerstand geopend kunnen worden, terwijl ze bij detectie van rook automatisch sluiten om de verspreiding van vuur en met name rook te beperken.

Bent u benieuwd naar onze innovatieve brandveiligheidsproducten?

Vrijloopdranger met rookmelder: de inhoud van het Bouwbesluit

Volgens artikel 6.26 van het Bouwbesluit van 1 juli 2021 is het verplicht om in bepaalde gebouwen vrijloopdrangers met rookmelders te installeren. In het BBL artikel 4.218 is deze zelfde eis opgenomen. Deze regel is bedoeld om de brandveiligheid te verbeteren door te zorgen dat de deuren in vluchtwegen altijd gesloten zijn in geval van brand. Een deurdranger met vrijloopfunctie zorgt ervoor dat de deur onder normale omstandigheden zonder weerstand kan worden geopend, wat de toegankelijkheid verbetert. Zodra er rook wordt gedetecteerd, schakelt de vrijloopfunctie uit en sluit de deur automatisch, wat van groot belang is voor het beperken van rook- en brandverspreiding.

Voor de koppeling tussen de vrijloopdeurdranger en de rookmelder hebben wij meerdere innovatieve oplossingen beschikbaar. Zo is er de Quick Connect Box voor renovatieprojecten en is er een Intelligente Meldervoet (ook wel relaissokkels) voor nieuwbouwprojecten. U leest er meer over elders op onze site.

Voldoe aan het Bouwbesluit en BBL

Wilt u meer weten over de vrijloopdranger met rookmelder en de eisen die gesteld worden in het Bouwbesluit of het BBL en hoe deze aan de regelgeving voldoet? Als specialist in brandveiligheid voorzien wij u van professioneel advies en uitstekende nazorg. Ons team van experts staat klaar om u te helpen de beste producten te kiezen voor uw specifieke situatie. Neem vandaag nog contact met ons op en zorg ervoor dat uw gebouw optimaal beschermd is tegen brandgevaar.

×

  Offerte aanvragen

  Naam

  E-mailadres

  Telefoonnummer

  Product

  Eventuele opmerkingen of vragen

  ×

   Vul uw naam en e-mailadres in om direct de datasheet per e-mail te ontvangen

   ×

    Offerte aanvragen

    Naam

    E-mailadres

    Telefoonnummer

    Product Category

    Eventuele opmerkingen of vragen

    ×