Menu

Merken

Quality Creations is officiële importeur en distributeur van een aantal leidende merken op het gebied van veiligheid in huis. De belangrijkste producten en/of technologieën binnen deze merken worden genoemd. Detailinformatie per product treft u aan via Producten

Fire Angel

Fire Angel is het innovatieve zustermerk van First Alert. Binnen dit merk zijn innovaties als de Thermoptek technologie, naast het meten van de rook ook de temperatuur ontwikkeling meten, waardoor de snelst mogelijke rookmelders ontstaan opgenomen.
Draadloos koppelbare rookmelders, al dan niet werkend op 230V komen ook uit de Fire Angel reeks. Ook speciale melders voor doven en slechthorenden die weer aan deze draadloos koppelbare rookmelders zijn aangesloten behoren tot dit assortiment.

Fire Angel

Thermoptek

Alle Fire Angel rookmelders zijn voorzien van Thermoptek technologie. Deze technologie maakt de rookmelders sneller dan normale optische rookmelders. De Thermoptek melders zijn in basis optische rookmelders. Zonder rook zal de melder geen alarm geven. Deze melder meet echter ook de temperatuur ontwikkeling in de ruimte van de melder. Als er een temperatuur stijging wordt gemeten zal het rookgevoelige element gevoeliger worden; waar rook is én een temperatuurstijging is immers vrijwel zeker brand. Gevolg is dat de melder sneller in alarm zal komen. Bij representatieve testbranden is een Thermoptek melder tussen de 15 en 40 seconden sneller dan een normale rookmelder, dit kan het verschil tussen leven en dood zijn.

thermoptek
De meest verkochte Fire Angel rookmelder is de ST620, deze wordt op grote schaal ingezet voor Brandweer veiligheidsregio’s en door woningbouwverenigingen. Het is een melder voorzien van een lithium batterij die voor 10 jaar wordt gegarandeerd. Deze garantietermijn geldt vanzelfsprekend ook voor de melder zelf. De 230V rookmelders, zoals de SM-F-1EU, die vanzelfsprekend voldoen aan de NEN2555 zijn ook uitgerust met de Thermoptek technologie, ook hier back-up batterijen met een levensduur van 10 jaar.

Wi-safe2

Fire Angel heeft een eigen protocol om melders onderling draadloos te koppelen. Dit zeer betrouwbare protocol kent eigenlijk geen problemen met verstoringen van buitenaf. Het bereik qua afstand tussen de melders is afhankelijk van de bouwkundige omstandigheden maar is altijd meerdere verdiepingen. Binnen de Wi-safe reeks zijn draadloos koppelbare rookmelders, hittemelders en zelfs koolmonoxidemelders beschikbaar. De meest toegepaste draadloos koppelbare rookmelder is de WST630, een batterij gevoed melder met een batterij die voor 10 jaar wordt gegarandeerd.
Ook 230V melders zijn beschikbaar met het Wi-safe2 protocol. Een installatie bouwen met een centraal component is ook mogelijk, hiervoor is de WTSL ontwikkeld. Met deze locatieschakelaar kunnen alle melders getest worden en kunnen in geval van alarm alle melder afgesteld worden, op de melder die in alarm gekomen is na.
Specials voor doven en slechthorende zijn ook beschikbaar. Deze is voorzien van een stroboscooplicht en een trilkussen en wordt draadloos gekoppeld aan de rookmelders. Deze W2SVP is dus voor de groeiende groep slechthorenden in Nederland een prachtige oplossing om ook gealarmeerd te worden in geval van brand.

Internet gateway

In het hierboven genoemde Wi-safe2 netwerk kan een zogenaamde internet gateway de WG-1-EUT worden in gekoppeld. Met deze internet gateway is het mogelijk om meldingen vanuit het Wisafe2 netwerk door te geven over het internet. Zo kan de gebruiker zelf met een app op de mobiele telefoon worden gewaarschuwd. Ook is het mogelijk meldingen door te geven naar en externe meldkamer. Zo wordt een ‘brandmeldinstallatie-light’ gebouwd. Daarbij kan nog aanvullende intelligentie worden toegevoegd. Afzonderlijke netwerken kunnen een risicoprofiel krijgen; laag, midden of hoog. Zelf in te stellen parameters kunnen een netwerk van risicoprofiel laten veranderen. Zo zal een ‘laag risico’ netwerk waar een aantal malen binnen een bepaalde periode alarm is geweest kunnen worden verhoogd naar ‘midden’ of ‘hoog’. De toepassing kan gezocht worden bij zelfstandig wonende ouderen die zo zonder geëiste brandmeldinstallatie toch een hoog veiligheidsniveau geboden kan worden. En dit dus gewoon in de eigen woning!

Kijk hier voor meer en grafische indruk van de mogelijkheden

Koolmonoxidemelders

Voor de professional is een uitgebreide reeks Fire Angel koolmonoxidemelders beschikbaar. Op vervangbare batterijen of op lithium accu’s werkend, al dan niet draadloos koppelbaar. De meest ingezette melder is de CO-9X10, een compacte CO-melder die inclusief ingebouwde batterij voor 10 jaar wordt gegarandeerd.

First Alert

First Alert is wellicht het meest bekende merk rookmelders in Nederland en België. Veel van de naamsbekendheid is te danken aan het feit dat First Alert al jaren hoofsponsor is van de Nationale Brandpreventieweken en partner is van de Nederlandse Brandwondenstichting.

First alert

De melders van First Alert hebben hun functioneren inmiddels bewezen, vele honderdduizenden melders hebben hun weg gevonden naar de Nederlandse huishoudens.
Naast rookmelders heeft First Alert een uitgebreid programma van aanvullende brandveiligheidsartikelen. Zo zijn er koolmonoxidemelders, vluchtladders, blusdekens en brand/waterkoffers beschikbaar.Een greep uit het assortiment.

Rookmelder SA700LLE

Deze melder is al jaren de best verkochte rookmelder van Nederland. De SA700LLE wordt net als de ingebouwde lithium accu voor 10 jaar gegarandeerd. De melder is compact van design en zeer eenvoudig te installeren. De batterij wordt pas geactiveerd bij het daadwerkelijk monteren op de montageplaat.

Koolmonoxidemelder CO-FA-9D

Deze First Alert koolmonoxidemelder is voorzien van een groot display waarop de concentratie van eventueel gemeten koolmonoxide uit te lezen is. Bij deze CO-FA-9D kan overigens ook bij twijfel opgevraagd worden wat de gemeten waarden zijn, een prima instrument dus om zekerheid te bieden in deze gevallen. De melder is voorzien van een ingebouwde lithium accu die qua levensduur net als de melder zelf voor 7 jaar wordt gegarandeerd.

Vluchten en blussen

Vluchten is meerdere jaren het thema geweest bij de Nationale Brandpreventieweken. Een vluchtladder is daarbij een prima hulpmiddel. Als voorbeeld kan de EL53W2 gebruikt worden. Deze vluchtladder met een lengte van 7,3 meter maakt het mogelijk om vanaf een tweede verdieping het huis te ontvluchten als dat via de gebruikelijke weg niet meer mogelijk is.Een beginnende brand is vaak nog zelf te bestrijden. Met de sprayschuimblusser FE-F600 van First Alert kan zelfs een vetbrand in de keuken bestreden worden. Ook zijn blusdekens in verschillende afmetingen beschikbaar.

BRK

BRK is het merk voor de (installatie-) professional. Voornamelijk 230V rookmelders die toegepast worden als de NEN 2555 van toepassing is. Voor renovatieprojecten zijn speciale opbouwsokkels beschikbaar. Binnen de woningbouw installatiemarkt is BRK een sterk vertegenwoordigt merk met een groot installatie gemak en een hoge betrouwbaarheid.

BRK

NEN2555

Alle woningen die sinds 2003 gebouwd zijn moeten zijn voorzien van op de 230V aangesloten rookmelders. Deze melders moeten onderling gekoppeld zijn. De BRK 7010BE is wellicht de meest toegepaste melder uit ons programma in deze situatie. Het is ook de meest voordelige melder om toe te passen bij nieuwbouw, de bekabeling aanbrengen is dan immers niet al te kostbaar en weegt vaak op tegen de hogere prijs van draadloos koppelbare rookmelders die een alternatief zouden kunnen zijn.

Nodazzle

Nodazzle is een van oorsprong Nederlandse ontwikkeling dat ik 2012 de innovatieprijs brandveiligheid heeft gewonnen. Het is ontwikkeld als ‘noodverlichting voor thuis’; het biedt zicht bij het vluchten. Door de unieke eigenschap dat de verlichting bij beweging in het donker inschakelt kan het echter ook worden ingezet als ‘automatische verlichting’. De werking laat zich het best zien in dit filmpje

Gemak en veiligheid in één

Doordat de Nodazzle toestellen altijd gaan branden bij beweging in het donker komen naast vluchten bij brand andere toepassingen in beeld. Jaarlijks komen er meer dan 2.000 senioren om bij valongevallen in en rond het huis. Een deel daarvan in te wijten aan de slechte verlichting op de verbinding slaapkamer – badkamer. Het plaatsen van een of meerdere Nodazzle Basic Wall toestellen kan hiervoor een snel in te zetten een oplossing zijn. Het toestel hoeft niet aan of uitgezet te worden, maar helpt wel om een nachtelijk wandeling met voldoende zicht te kunnen volbrengen. De montage is snel en eenvoudig door middel van de meegeleverde dubbelzijdige tape. Doordat het armatuur op batterijen werkt kan de beste plaats gekozen worden en zijn er geen bijkomende aanlegkosten

HBI Lighting

HBI Lighting is een Nederlandse fabrikant van noodverlichting. De oplossingen zijn breder dan alleen voor gebouwen, zo zijn ook intelligente verlichtings-oplossingen voor de openbare ruimte ontwikkeld. Portiek- en galerijarmaturen met slimme licht- en bewegingssensoren, naar wens voorzien van LED noodverlichting.  Oplossingen waarbij veiligheid en comfort hand in hand gaan met energie besparen en duurzaamheid. Er is een vrijwel oneindige reeks armaturen beschikbaar die dus vrijwel elke mogelijke wens kunnen afdekken. De kwaliteit van de HBI armaturen doet niet onder voor de meer bekende A-merken qua noodverlichting.

hbi

Noodverlichting

In bedrijfsgebouwen maar ook al in objecten voor bijvoorbeeld kamerverhuur dient of is het aan te bevelen noodverlichtingsarmaturen aan te brengen. Het HBI Serie 300 armatuur 3L0606V is een prachtig armatuur dat is voorzien van 6W LED verlichting en is ontworpen voor een levensduur van meer dan 100.000 uur. Met een high-low level schakeling gaat dit armatuur bewust om met energie.

Openbare ruimte

Bij de openbare ruimte moet u in het licht van ons portfolio denken aan galerijen, portieken en trappenhuizen. Binnen het HBI portfolio is daar een speciaal armatuur voor beschikbaar; de Polaris II. De unieke optische eigenschappen van dit armatuur zorgen voor meer licht op de grond, minder energieverbruik en minder lichtvervuiling. De nieuwe generatie POLARIS II is standaard voorzien van een supersnelle lichtsensor, die ook binnen toegepast kan worden. Bovendien is de POLARIS II leverbaar met de nieuwste radar-technologie die mogelijk maakt dat gewerkt kan worden met een hoog/laag schakeling. Een veilig gevoel met een laag energieverbruik combineert dan met optimaal zicht als er beweging is binnen het bereik van het armatuur. De ideale vervanger van de geijkte TL armaturen.