• Levering uit voorraad
 • Kennis van wet- en regelgeving
 • Specialist in brandveiligheid

Intelligente meldervoet

Bij Quality Creations International (QCI) uit Pijnacker voeren wij innovatieve oplossingen zoals de intelligente meldervoet om uw brandveiligheidsinfrastructuur te optimaliseren. Een intelligente meldervoet wordt gebruikt als praktische schakel tussen een 230V rookmelder conform NEN2555 en een deurdranger. De Intelligente Meldervoet, een Nederlands product van BKE Solutions is speciaal ontwikkelt in het kader van de aansturing van vrijloopdrangers. Deze verplichting, vastgelegd in het Bouwbesluit artikel 6.26 en het BBL artikel 4.218 zegt dat woningentreedeuren die uitkomen op een afgesloten gang zelfsluitend moeten zijn bij brand. In de praktijk wordt hier een deurdranger voor ingezet. Merken die deze vrijloopdrangers voeren zijn Dormakaba, Assa Abloy en Geze. De intelligente meldervoet (er is een uitvoering voor FireAngel, voor Firex en voor Ei Electronics) levert een geschakelde 24V die op alle genoemde drangers kan worden aangesloten.

Overigens introduceert FireAngel in het derde kwartaal van 2024 een eigen meldervoet; de PSU-PF-NLT. Deze meldervoet werkt samen met de FireAngel SW1 en SW10. De voeding van de PSU-PF-NLT is voldoende voor het voeden van één vrijloopdranger.

De meldervoet garandeert een failsafe-werking. Dit wil zeggen dat als de melder van de PSU-PF-NLT wordt verwijderd de spanning naar de vrijloopdeurdranger zal uitschakelen. Het gevolg zal zijn dat de dranger geactiveerd wordt. Dit voorkomt dat de deur bij een mogelijk brand niet zelfsluitend zal zijn als iemand de melder om welke reden dan ook heeft verwijderd.

FireAngel PSU-PF-NLT Intelligente Meldervoet voor aansturing van vrijloopdeurdranger en/of ventilatieklep

Bent u op zoek naar advies voor de aanschaf van een intelligente meldervoet?

Voordelen van een intelligente meldervoet

De voordelen van een intelligente meldervoet uit ons assortiment zijn substantieel. De meldervoet Zowel de BKE variant als de PSU-PF-NLT van FireAngel zorgt voor een directe verbinding vanaf de rookmelder. Hierdoor kan met slechts twee aders een vrijloopdeurdranger worden aangestuurd met een rookmelder, wat bijdraagt aan snellere en efficiëntere montage. Als rookmelderspecialist helpen we graag om uw systeem te optimaliseren met de juiste componenten. De intelligente meldervoet is vaak toegepast in nieuwbouw situaties. Is er sprake van renovatie of transformatie en is het aanbrengen van bekabeling niet mogelijk of ongewenst kies dan voor een Quick Connect Box. Ook deze zorgt met de draadloze verbinding vanaf de rookmelder voor minimale installatiewerkzaamheden

Kies voor installatiegemak met onze producten

Bent u op zoek naar een eenvoudige wijze om uw deurdranger te koppelen met de rookmelder? Wij zijn gespecialiseerd in optimale oplossingen voor de brandveiligheid voor uw woningbezit en kunnen u voorzien van professioneel advies en uitstekende nazorg. Ons team van experts staat klaar om u te helpen de beste producten te kiezen voor uw specifieke situatie. Neem vandaag nog contact met ons op en zorg ervoor dat uw gebouw optimaal beschermd is tegen brandgevaar.

×

  Offerte aanvragen

  Naam

  E-mailadres

  Telefoonnummer

  Product

  Eventuele opmerkingen of vragen

  ×

   Vul uw naam en e-mailadres in om direct de datasheet per e-mail te ontvangen

   ×

    Offerte aanvragen

    Naam

    E-mailadres

    Telefoonnummer

    Product Category

    Eventuele opmerkingen of vragen

    ×