• Levering uit voorraad
 • Kennis van wet- en regelgeving
 • Specialist in brandveiligheid

Zelfsluitende deuren bij brand

Zelfsluitende deuren bij brand spelen een cruciale rol in het waarborgen van de veiligheid binnen uw appartementencomplex, VvE of woongebouw. Bij Quality Creations International (QCI) in Pijnacker begrijpen wij hoe belangrijk het is om betrouwbare zelfsluitende deuren te hebben die effectief bijdragen aan het voorkomen van rookverspreiding en daarmee de brandveiligheid.

Bent u op zoek naar advies of meer informatie?

Noodzaak van zelfsluitende deuren bij brand

Zelfsluitende deuren bij brand zijn van groot belang voor een effectieve brandveiligheidsstrategie. Zelfsluitende deuren zorgen ervoor dat een brand beperkt blijft tot een specifiek compartiment, wat de verspreiding van vuur en met name ook rook aanzienlijk vermindert. Dat woningentreedeuren van een appartementencomplex zelfsluitend moeten zijn bij brand is zelfs wettelijk vastgelegd. Zo staat dit beschreven in het bouwbesluit artikel 6.26 en in het Besluit Bouwwerken leefomgeving (BBL) artikel 4.218. Vrijloopdeurdrangers maken het mogelijk om deuren zonder weerstand te openen en te sluiten, terwijl ze bij brand automatisch sluiten om rookverspreiding te voorkomen. Dit is niet alleen van belang voor het beschermen van uw eigendommen, maar verlengt ook de beschikbare tijd voor evacuatie. Door de verspreiding van vuur en rook te beperken, zorgen zelfsluitende deuren ervoor dat vluchtroutes langer bruikbaar blijven. Dit verhoogt de kans dat mensen veilig kunnen ontsnappen zonder blootgesteld te worden aan schadelijke rook of vuur.

Vraag vandaag nog advies

Bent u op zoek naar betrouwbare oplossingen om deuren zelfsluitend te maken bij brand? Wij zijn gespecialiseerd in brandveiligheid voor bedrijven, VvE’s en woningcorporaties en kunnen u voorzien van professioneel advies en uitstekende nazorg. Ons team van experts staat klaar om u te helpen de beste producten te kiezen voor uw specifieke situatie. Neem vandaag nog contact met ons op en zorg ervoor dat uw woningbezit optimaal beschermd is tegen brandgevaar en voldoet aan de regelgeving voor het zelfsluitend zijn van woningentreedeuren.

×

  Offerte aanvragen

  Naam

  E-mailadres

  Telefoonnummer

  Product

  Eventuele opmerkingen of vragen

  ×

   Vul uw naam en e-mailadres in om direct de datasheet per e-mail te ontvangen

   ×

    Offerte aanvragen

    Naam

    E-mailadres

    Telefoonnummer

    Product Category

    Eventuele opmerkingen of vragen

    ×