• Levering uit voorraad
 • Kennis van wet- en regelgeving
 • Specialist in brandveiligheid

Vrijloopdeurdranger bouwbesluit

Vrijloopdeurdranger – Aanpassing bouwbesluit

Sinds 1 juli 2021 geldt er een aanpassing in het bouwbesluit op het gebied van de zelfsluitendheid van entreedeuren van appartementencomplexen door middel van een deurdranger. Deze aangepaste regel geldt voor de situaties waarin de entreedeur van de woning grenst aan een gemeenschappelijke vluchtweg. Quality Creations International licht deze aanpassing van artikel 6.26 in het bouwbesluit graag verder toe. De exacte tekst van artikel 6.26 en de nota van toelichting daarop, inclusief de vertaling naar de praktijk, kunt u bij ons aanvragen via het contactformulier.

Plattegrond-met-Quick-Connect-Box-vrijloopdeurdranger

Plattegrond met Quick Connect Box vrijloopdeurdranger

Aanpassing bouwbesluit – Meer brandveiligheid

Voorheen gold de regel alleen voor woningtoegangsdeuren in praktijksituaties. De aanpassingen in het bouwbesluit gelden tegenwoordig dus ook voor woningtoegangsdeuren die grenzen aan een corridor. Dit houdt in dat deze deuren verplicht van een vrijloopdeurdranger moeten worden voorzien.

Deze aanpassing in het bouwbesluit is doorgevoerd omdat standaard deurdrangers vaak voor fysieke hinder zorgen in het openen en sluiten van deuren. Hierdoor wordt deze deurdranger vaak onklaar gemaakt met als gevolg dat deze open blijven staan. Hierdoor kunnen, in het geval van brand, rook en vuur zich sneller verspreiden. Dit met levensgevaarlijke situaties als gevolg.

Neem direct contact op voor meer informatie en advies over de vrijloopdeurdranger

Vrijloopdeurdranger – Eenvoudig en snel

Onze vrijloopdeurdranger wordt altijd opgehangen in de meterkast met een vrije wandcontactdoos. Vervolgens worden FireAngel rookmelders ingeleerd op onze unieke Quick Connect Box en opgehangen. De vrijloopdeurdranger wordt geïnstalleerd en afgesteld en de enige bekabeling is de 2-draads bekabeling tussen de Box en de dranger. Uiteindelijk wordt er op die manier niks gemerkt van de deurdranger bij dagelijks gebruik. Bij brand zal de vrijloopdeurdranger de deur echter automatisch weer sluiten zodat brand en rook zich minder snel verspreiden. Eenvoudig, voordelig én in lijn met het bouwbesluit.

Schema-met-Quick-Connect-Box-vrijloopdeurdranger

Schema met Quick Connect Box vrijloopdeurdranger

Foto vrijloopdeurdranger

Deur met vrijloopdeurdranger

Quality Creations International – Voordelen

Als expert en groothandel op het gebied van brandveiligheidsproducten is het al meer dan twee decennia onze missie om brandveilig leven zo makkelijk en toegankelijk mogelijk te maken. We voorzien zakelijke klanten, zoals woningbouwverenigingen, VvE’s, elektrotechnische installateurs, veiligheidsregio’s en brandbeveiligers dan ook graag van advies omtrent de aanpassing in het bouwbesluit en de toepassing van onze producten. Met ons heeft u de garantie van de volgende voordelen:

 • A-merken als FireAngel, X-Sense, Cavius, Dormakaba, Assa Abloy
 • Kennis van de toepassing regelgeving omtrent het bouwbesluit
 • Scherpe prijzen
 • Eenvoudig en snel geïnstalleerd
 • Vrijloopdeurdranger eenvoudig en snel te bestellen
 • Levering uit voorraad
 • Draadloos

Neem direct contact op voor meer informatie en advies over de vrijloopdeurdranger

Neem contact op

Wilt u meer weten over de aanpassing in het bouwbesluit? Heeft u als zakelijke klant interesse in een vrijloopdeurdranger? Quality Creations International staat klaar voor optimale oplossingen voor brandveiligheid. Neem gerust, geheel vrijblijvend, contact met ons op voor advies op maat. U bereikt ons telefonisch via 015 – 3693965 en per mail via info@qualitycreations.nl. U kunt natuurlijk ook het contactformulier invullen.

×

  Offerte aanvragen

  Naam

  E-mailadres

  Telefoonnummer

  Product

  Eventuele opmerkingen of vragen

  ×

   Vul uw naam en e-mailadres in om direct de datasheet per e-mail te ontvangen

   ×

    Offerte aanvragen

    Naam

    E-mailadres

    Telefoonnummer

    Product Category

    Eventuele opmerkingen of vragen

    ×