Koolmonoxidemelders

Bestel uw koolmonoxidemelder via Quality Creations International

Heeft u interesse in het plaatsen van een koolmonoxidemelder in uw woning(en)? Of begeleidt u momenteel een project en wilt u advies over de benodigde koolmonoxidemelders? Quality Creations International is als importeur, groothandel en distributeur al jarenlang specialist op het gebied van (brand)veiligheid in woningen en bedrijfspanden. Koolmonoxidemelders behoren hierbij inmiddels ook tot de meest voor de hand liggende instrumenten. Waarom dat zo belangrijk is, en welke keuzen er te maken zijn, leest u hieronder.

Belang van koolmonoxidemelders

Koolmonoxide, ook wel CO genoemd, is een gas dat kan vrijkomen bij een onvolledige verbranding. Bijvoorbeeld bij een open haard, een geiser of een gaskachel. Ook bij het niet correct aansluiten van een moderne verwarmingsketel kan koolmonoxide vrijkomen. Het gevaar van koolmonoxide schuilt in het feit dat het onzichtbaar en volledig vrij van geur, kleur en smaak is. Wanneer je het inademt, kan dit snel ernstige lichamelijke gevolgen hebben. Jaarlijks overlijden in Nederland zo’n tien tot vijftien personen aan de gevolgen van het inademen van koolmonoxide.

Eigenlijk is de enige wijze om te ontdekken dat er sprake is van koolmonoxide door het plaatsen van een koolmonoxidemelder. Het plaatsen van minstens één koolmonoxidemelder (oftewel een CO-melder) in een woning is daarom simpelweg van levensbelang.

Bekijk het volledige assortiment koolmonoxidemelders dat wij kunnen leveren.

Koolmonoxidemelder CO-9X10 en CO-9D van Fire Angel

Zoekt u een koolmonoxidemelder van goede kwaliteit? Dan is de CO-9X10 een aanrader. Als deskundige groothandel van koolmonoxidemelders kunnen we zelfs stellen dat dit de meest betrouwbare in zijn soort is. Voordelen van deze melder:

  • Het geeft alarm bij verschillende niveaus van gemeten koolmonoxide. Dit houdt bijvoorbeeld in dat er alarm geslagen wordt bij een lage concentratie koolmonoxide in lange tijd, maar ook bij een hoge concentratie in korte tijd.
  • De Fire Angel CO-9X10 is voorzien van een 3V lithium accu. Deze accu heeft, net als de melder zelf, voor tien jaar een gegarandeerde werking. Dit is uniek voor een koolmonoxidemelder. De Fire Angel CO-9X10 geeft ruim op tijd aan wanneer de accu leeg raakt.

De melder is een uiterst geschikte melder voor professionele gebruikers, zoals woningcorporaties. De melder wordt overigens met verschillende benamingen verkocht, te weten CO-9X10, CO-9X-10 en CO-9X-10-BNLT.

De koolmonoxidemelder CO-9D van Fire Angel biedt daarnaast nog een display. Op dit display kan de waarde van de gemeten hoeveelheid koolmonoxide (uitgedrukt in ppm) worden afgelezen. Uniek is dat waarden vanaf 10 ppm al geregistreerd worden terwijl deze melder conform de Europese eisen aan CO-melders (de EN-50291) dan nog niet in alarm hoort te gaan. Op deze manier kan in geval van twijfel toch worden vastgesteld of zelfs maar een kleine hoeveelheid CO aanwezig is. Een veilig idee.

Speciale koolmonoxidemelders

Op zich is de eerder genoemde CO-9D van Fire Angel met zijn display en lithiumbatterij met een levensduur van 7 jaar al een speciale CO-melder. Maar bij speciale CO-melders kan ook gedacht worden aan koppelbare exemplaren. Zo heeft Fire Angel een draadloos koppelbare W2-CO10X, deze kan door middel van het Wi-safe2 protocol worden gekoppeld met de Fire Angel rookmelders WST630 en WSM-F-1EU. Het is zelfs mogelijk een modulaire koolmonoxide melder NM-CO van Fire Angel te voorzien van een Zigbee of Zwave module waaronder gekoppeld kan worden met Smart Home of domotica systemen.

Vraag direct een offerte aan en ontvang een scherpe aanbieding op maat!

Neem contact op voor advies of een vrijblijvende offerte

Wilt u een koolmonoxidemelder aanschaffen? Of bent u benieuwd welke melders het meest geschikt zijn voor uw woningcorporatie, appartementencomplex of bedrijfspand? Als importeur, groothandel en distributeur van koolmonoxidemelders assisteren wij u hier graag mee. Bel 015-3693965 of stuur een e-mail naar info@qualitycreations.nl om uw vragen te stellen en advies in te winnen. Bij Quality Creations International staat veiligheid voorop en onze koolmonoxidemelders leveren daar een aanzienlijke bijdrage aan.