• Levering uit voorraad
 • Kennis van wet- en regelgeving
 • Specialist in brandveiligheid

Koolmonoxidemelder

Onzichtbaar, maar levensgevaarlijk

Een koolmonoxidemelder waarschuwt u als de stof koolmonoxide ergens vrijgekomen is. Dit is uiterst belangrijk, want koolmonoxide kan niet door de mens zelf gedetecteerd worden. De stof is geur-, kleur- en smaakloos, en bovenal: ontzettend giftig. Dit maakt het juist zo ontzettend gevaarlijk, want als iemand te veel van deze stof heeft ingeademd, kan dit leiden tot een koolmonoxidevergiftiging met eventueel dodelijke gevolgen. Gelukkig bieden wij een groot aanbod van de beste en nieuwste koolmonoxidemelders, waardoor u het risico op een koolmonoxidevergiftiging danig kunt verlagen. Graag vertellen wij, van Quality Creations International, u meer over wat een koolmonoxidemelder voor u kan betekenen.

Waar is een koolmonoxidemelder handig voor?

Zoals gezegd begint een koolmonoxidemelder alarm te slaan als deze de giftige stof koolmonoxide opmerkt. Koolmonoxide kan vrij komen bij een onvolledige verbranding. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een open haard, geiser of gaskachel. Om die reden is het verstandig in elk geval een koolmonoxidemelder te plaatsen bij uw CV-ketel of kachel. Wat ook een slimme plek is om een koolmonoxidemelder te plaatsen, is in uw camper, caravan of chalet. Deze verblijven worden immers vaak verwarmd via bovenstaande hittebronnen. Het komt helaas nog steeds veel te vaak voor dat er (dodelijke) slachtoffers vallen aan een koolmonoxidevergiftiging in vakantieverblijven. Plaats die koolmonoxidemelder dus en zorg er daarmee voor dat u, ook op vakantie, op tijd gewaarschuwd wordt. Hiermee kunnen vakanties, en bovenal levens, gered worden.

Hoe merkt u een koolmoxidevergiftiging op?

Mensen kunnen de stof koolmonoxide zelf niet zien, ruiken of proeven, maar de symptomen van een koolmonoxidevergiftiging zijn ‘gelukkig’ wel te merken. U zult zich moe, misselijk en duizelig voelen, en daarbij last hebben van hoofdpijn en een verzwakt gestel. Een koolmonoxidevergiftiging is vooral gevaarlijk voor kinderen, ouderen, zwangere vrouwen en mensen met hart- of ademhalingsproblemen. Merkt u te laat deze symptomen, dan kan het ernstige, zelfs dodelijke, gevolgen hebben. U wilt dus op een zeer vroeg stadium gewaarschuwd worden. Voorkom deze nare symptomen, voorkom dodelijke slachtoffers, en bestel vandaag nog een koolmonoxidemelder.

Dit zijn wij

Het is zeer verstandig uw bestelling te plaatsen bij Quality Creations International. Wij:

Contact

Kies ook voor veiligheid. Voorkom slachtoffers. Bel Quality Creations International via telefoonnummer 015-3693965 of stuur een mail naar info@www.qualitycreations.nl voor meer informatie. Een koolmonoxidemelder redt levens!

×

  Offerte aanvragen

  Naam

  E-mailadres

  Telefoonnummer

  Product

  Eventuele opmerkingen of vragen

  ×

   Vul uw naam en e-mailadres in om direct de datasheet per e-mail te ontvangen

   ×

    Offerte aanvragen

    Naam

    E-mailadres

    Telefoonnummer

    Product Category

    Eventuele opmerkingen of vragen

    ×