• Levering uit voorraad
 • Kennis van wet- en regelgeving
 • Specialist in brandveiligheid

Koppelbare rookmelders / Gekoppelde rookmelders

Koppelbare rookmelders

Bent u op zoek naar koppelbare rookmelders van de beste kwaliteit? Als importeur, distributeur en groothandel op het gebied van rookmelders, kan Quality Creations International u hiermee uitstekend van dienst zijn. Bewezen koppelbare rookmelders die wij in ons assortiment hebben zijn bijvoorbeeld de koppelbare rookmelders van Fire Angel: WST630 werkend volgens het WI-SAFE2 protocol. Meer interesse in design? Dan zijn de koppelbare rookmelders van Cavius wellicht interessant. Deze zijn zowel met een vijfjarige als met een tienjarige batterij verkrijgbaar; de 2100RF resp. 2106RF.

Bekijk het assortiment in onze catalogus en neem gerust contact met ons op voor advies.

Koppelbare rookmelders vergroten de veiligheid aanzienlijk

Tijdens branden valt het merendeel van de slachtoffers door het inademen van rook. Dit is dan ook gelijk de belangrijkste reden waarom de plaatsing van rookmelders een topprioriteit is in iedere woning en in elk pand.

Door rookmelders onderling met elkaar te koppelen, wordt de veiligheid aanzienlijk vergroot. Dit zal er namelijk voor zorgen dat bewoners nog eerder op de hoogte wordt gesteld van een zich ontwikkelende brand. Zeker als het advies van de brandweer gevolgd wordt ’s nachts binnendeuren te sluiten zijn gekoppelde rookmelders van groot belang. Door de gesloten deuren zal het alarmsignaal immers minder goed hoorbaar zijn.

Met koppelbare rookmelders kan men ook koppelen buiten de woning. In sommige gebouwen is er een enkele vluchtweg voor meerdere verdiepingen. Als beneden brand ontstaat men daar vlucht en de deuren blijven open dan is een vluchtweg in weinig tijd volledig onbegaanbaar. Door de melders van de boven elkaar liggende woningen draadloos onderling te koppelen, wordt er snel gewaarschuwd als er brand is in de nabije omgeving. Deze snelheid van melden kan letterlijk het verschil maken tussen leven en dood.

Bekijk het volledige assortiment Koppelbare rookmelders dat wij kunnen leveren.

Ontdek de verschillende mogelijkheden

Bij Quality Creations International als groothandel vindt u dan ook verschillende gekoppelde rookmelders. Daarnaast kan uitgebreid worden met hittemelders (Fire Angel WHT630 of Cavius 3100RF) of koolmonoxidemelders zoals de W2-CO10X. De installatie kan daarnaast online worden gepresenteerd met een Internet gateway terwijl hij lokaal bediend kan worden met de locatie schakelaar WTSL.

U kunt dus kiezen voor gekoppelde rookmelders of voor een stand alone werkende rookmelders, daarbinnen kunt u daarnaast kiezen uit verschillende varianten.

Waar u mogelijk rekening mee moet houden is dat panden die na 2003 zijn gebouwd, voorzien moeten zijn van melders die voldoen aan de NEN2555-eisen. In dat geval moeten uw rookmelders zijn aangesloten op netspanning. Maar dat staat het draadloos koppelen niet in de weg. Het is een aanzienlijke besparing in montagekosten ten opzichte van het onderling bekabelen van melders. Voor studentenhuisvesting is oudere panden een ideale oplossing. In de slaapkamers melders plaatsen die werken op batterijen? Geen probleem, een mix is ook mogelijk.

Kortom genoeg keuzen en besluiten om te nemen om u goed te laten informeren wat voor uw appartementencomplex, bedrijfspand of woningcorporatie de beste oplossing is. Als specialistische importeur en distributeur voorzien wij u in dit kader graag van passende adviezen om uw gebouw zo veilig mogelijk te maken.

Bij grotere projecten geven wij op verzoek ook een training of instructie op welke plaatsen rookmelders het beste geplaatst. Dit helpt om het probleemloos functioneren gedurende de levensduur te vergroten.

Vraag direct een offerte aan en ontvang een scherpe aanbieding op maat!

Neem contact op voor vragen over uw gekoppelde rookmelders

Heeft u behoefte aan goede en betrouwbare rookmelders voor uw woningcorporatie, VvE of welk ander project dan ook? Voor vragen of een vrijblijvende offerte over (gekoppelde) rookmelders kunt u gerust contact opnemen met ons als distributeur. Bel 015-3693965 of stuur een mail naar info@qualitycreations.nl. Wij voorzien u graag van kwalitatief uitstekende gekoppelde rookmelders, bijvoorbeeld van Fire Angel, voor een optimale veiligheid.

×

  Offerte aanvragen

  Naam

  E-mailadres

  Telefoonnummer

  Product

  Eventuele opmerkingen of vragen

  ×

   Vul uw naam en e-mailadres in om direct de datasheet per e-mail te ontvangen

   ×

    Offerte aanvragen

    Naam

    E-mailadres

    Telefoonnummer

    Product Category

    Eventuele opmerkingen of vragen

    ×