• Levering uit voorraad
 • Kennis van wet- en regelgeving
 • Specialist in brandveiligheid

Assa Abloy deurdranger

Assa Abloy elektrische deurdranger

Door middel van een Assa Abloy deurdranger wordt de brandveiligheid en de algemene veiligheid van elke woning en elk complex naar een hoger niveau getild. Met een deurdranger wordt ervoor gezorgd dat de deur na openen uit zichzelf weer sluit, zonder dat de gebruiker daar merkbare hinder aan ondervindt. Quality Creations International vertelt hier meer over het belang van brandveiligheidsproducten zoals de Assa Abloy elektrische deurdranger.

Plattegrond-met-Quick-Connect-Box-vrijloopdeurdranger

Plattegrond met Quick Connect Box vrijloopdeurdranger

Aanpassing bouwbesluit

Sinds 1 juli 2021 is er een aanpassing in het bouwbesluit doorgevoerd als het aankomt op de zelfsluitendheid van entreedeuren van appartementencomplexen door middel van een vrijloopdranger. Deze wijziging houdt in dat een deurdranger, zoals de Assa Abloy elektrische deurdranger, verplicht is voor elke entreedeur van een woning die aangesloten is op een gemeenschappelijke vluchtweg. De Assa Abloy deurdranger voldoet volledig aan deze richtlijnen én aan Europese wetgeving rondom (brand)veiligheid. Daarnaast is deze eenvoudig en snel geïnstalleerd, laag in kosten en geeft het de bewoner minder overlast.

Neem direct contact op voor meer informatie en advies over de vrijloopdeurdranger

Assa Abloy: snel geïnstalleerd

De Assa Abloy elektrische deurdranger wordt opgehangen in de meterkast met een vrije wandcontactdoos. Vervolgens worden FireAngel rookmelders afgesteld op onze unieke Quick Connect Box en opgehangen. De Assa Abloy deurdranger wordt geïnstalleerd en afgesteld en de enige bekabeling is de 2-draads bekabeling tussen de Box en de dranger. Uiteindelijk wordt zo in de praktijk niets gemerkt van de deurdranger bij het dagelijks gebruik. Bij brand zal de elektrische deurdranger de deur echter automatisch weer sluiten zodat brand en rook zich niet zo snel verspreiden. Eenvoudig, voordelig én in lijn met het bouwbesluit.

Het belang van een deurdranger

Uit de praktijk blijkt namelijk vaak dat standaard deuren open blijven staan in geval van brand. Dit zorgt er dan ook voor dat vuur en rook zich sneller kunnen verspreiden, vaak met levensgevaarlijke situaties als gevolg. De Assa Abloy elektrische deurdranger zorgt ervoor dat elke deur die geopend wordt, weer automatisch sluit na gebruik. De Assa Abloy deurdranger heeft dan ook geen merkbaar effect als de deur wordt geopend. Dit voorkomt dat de deurdranger onklaar wordt gemaakt in noodsituaties. Dit zorgt voor een verbeterde brandveiligheid in elke woning en in elk complex.

Schema-met-Quick-Connect-Box-vrijloopdeurdranger

Schema met Quick Connect Box vrijloopdeurdranger

Foto vrijloopdeurdranger

Deur met vrijloopdeurdranger

Onze voordelen

Als groothandel in verschillende brandveiligheidsproducten, zoals een Assa Abloy elektrische deurdranger, is het al jaren onze taak om wonen zo brandveilig mogelijk te maken. Zakelijke klanten, zoals woningbouwverenigingen, VvE’s, elektrotechnische installateurs, veiligheidsregio’s en brandbeveiligers kunnen dan ook standaard rekenen op uitstekend advies over verschillende producten op het gebied van brandveiligheid en advies over de toepassing ervan. Naast een deurdranger van het gerenommeerde Assa Abloy, bent u bij ons verzekerd van:

 • Andere A-merken als FireAngel, X-Sense, Cavius en Dormakaba
 • Kennis van de toepassing regelgeving omtrent het bouwbesluit
 • Snel een eenvoudig geïnstalleerd
 • Scherpe prijzen
 • Draadloos
 • De Assa Abloy elektrische deurdranger is eenvoudig en snel te bestellen
 • Levering uit voorraad

Neem direct contact op voor meer informatie en advies over de vrijloopdeurdranger

Neem contact op

Meer weten over de mogelijkheden met een Assa Abloy deurdranger? Heeft u andere vragen over brandveiligheid en regelgeving? Quality Creations International staat klaar met specialistisch advies. Neem gerust, geheel vrijblijvend, contact met ons op voor advies op maat. U bereikt ons telefonisch via 015 – 3693965 en per mail via info@qualitycreations.nl. U kunt natuurlijk ook het contactformulier invullen.

×

  Offerte aanvragen

  Naam

  E-mailadres

  Telefoonnummer

  Product

  Eventuele opmerkingen of vragen

  ×

   Vul uw naam en e-mailadres in om direct de datasheet per e-mail te ontvangen

   ×

    Offerte aanvragen

    Naam

    E-mailadres

    Telefoonnummer

    Product Category

    Eventuele opmerkingen of vragen

    ×